Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

400 termes en català sobre ciberseguretat

Publicat el 19/07/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Terminologia de la ciberseguretat
Terminologia de la ciberseguretat , per Pixabay. 2021. Llicència: BY-SA

El TERMCAT publica una nova edició de la Terminologia de la ciberseguretat que inclou seixanta termes nous en català, elaborats amb la col·laboració de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya i d’altres experts de l’àmbit, i amb el suport del Govern d’Andorra. Ara sumen 400.

Es tracta de 400 termes catalans amb definicions, equivalents en castellà, francès i anglès, i notes explicatives. Els nous termes, que es poden consultar a l’apartat “Noves incorporacions” del diccionari, fan referència a conceptes com ara aplicació enganyosa (en anglès, fleeceware app), ciberestafa (scam), estafa del directiu (CEO scam), estafa de la fortuna o carta nigeriana (Nigerian scam), patró fosc (dark pattern), etc. 

També s’han incorporat al diccionari altres termes relacionats amb mitjans tècnics de seguretat com programa de recompensa per errors (bug bounty program), programari antimaliciós (antimalware); i amb comportaments socials: assalt de videoconferència (zoombombing), corredor o corredora de dades (data broker). I s’ha ampliat el repertori de termes vinculats a les criptomonedes.

Consulta-ho aquí.