Fotografia de la X Jornada Punt TIC i Presó 2019
Fotografia de la X Jornada Punt TIC i Presó 2019. Autor: Oficina Tècnica. 2019. Llicència: BY-SA.

Abans d'entrar en matèria, sabeu quina és la diferència entre realitat virtual (RV)  i realitat augmentada (RA)? Convé destacar que, encara que tots dos termes estiguin lligats a les noves tecnologies i fins i tot puguin compartir alguns recursos com les famoses ulleres o alguns dispositius, no és el mateix parlar de realitat augmentada que de realitat virtual.

Amb realitat virtual (RV) ens referim a un entorn totalment virtual, dissenyat amb les noves tecnologies i en el qual podem interactuar (o no), mentre que en la realitat augmentada (RA) prenem com a base el món físic i interactuem amb elements del nostre entorn real través de la pantalla d'un dispositiu mòbil.

A continuació, us deixem 8 Apps de realitat virtual i realitat augmentada perquè pugueu provar-les i realitzar activitats als vostres punt TIC. Comencem?

1. Chromville

Chromville és una App de realitat augmentada que aposta per una educació interactiva i l'aprenentatge creatiu. A al seva web disposen de diferents aplicacions amb les quals es pot aprendre geografia, ciències experimentant amb les imatges i els dibuixos de les seves plantilles, tot i que la versió gratuïta disposa de poc contingut. Podeu descarregar les seves aplicacions a través d'aquest enllaç. Disponible en castellà i anglès i per a dispositius Android i iOS.

2. Ar Effect

Ar Effects, és una App de realitat augmentada que funciona amb la càmera de l'smartphone i/o tablet i permet crear mons fantàstics i fer fotos, vídeos i selfies per a compartir-los amb qui vulguis. Disponible només en anglès i per a dispositius Android.

ar-effects.png

3. Càmera Efectes

Similar a Ar Effects, amb aquesta App podreu tenir experiències interactives de realitat augmentada creant les vostres pròpies imatges d'hologrames de dinosaures, dracs o fantasmes amb la seva càmera amb efecte de realitat augmentada. Disponible només en anglès i per a dispositius Android.

cameraeffects.png

4. Quiver

Quiver és una App que funciona igual que Chromeville però disposa de més contingut gratuït sense cost ni registre. A la seva pàgina web, es poden trobar les diferents aplicacions, dibuixos i làmines gratuïtes (marcades com a FREE) per a acolorir i després l'App els convertirà en imatges 3D animades. Disponible només en anglès i per a dispositius Android i iOS.

5. VR Abyss: Sharks & Sea Worlds

VR Abyss és una App de realitat virtual que funciona amb les ulleres especials de RV. Proposa una experiència de submarinisme que us permetrà endinsar-vos en les ones de l’oceà. Disponible només en anglès i per a dispositius Android.

6. Sea World VR2

Sea World VR2 funciona de forma similar a VR Abyss. Només necessiteu unes ulleres especials de RV per a bussejar profundament i trobar vaixells enfonsats, balenes i peixos de tots els colors i grandàries com taurons, tortugues, meduses... Disponible només en anglès i per a dispositius Android.

seaeffects.jpg

7. Fish Schooling VR

Fish Schooling VR és una App de realitat virtual que utilitza auriculars i ulleres RV. Es tracta d'un joc interactiu amb el que podreu descobrir i sentir com es viure sota l'aigua com un peix. Disponible en anglès i per a dispositius Android.

8. Cardboard

Cardboard és l'App de Google de realitat virtual per gaudir de l'experiència a baix cost. Podeu utilitzar els vostres smartphones com a pantalla i convertir-los en unes veritables ulleres de VR. Només necessiteu tenir un visor que sigui compatible amb aquesta App, o fins i tot construir-les vosaltres. El telèfon, s'insereix al visor i genera la realitat virtual. Alhora, els sensors (giroscopi) detecten els moviments del cap i els tradueixen al món virtual. Les lents actuen com una lupa i magnifiquen la imatge perquè ompli gairebé tot el camp de visió transmetent una sensació 3D. Disponible en diversos idiomes i per a dispositius Android i iOS.

captura_de_2019-08-01_12-28-54.png