Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Coneix el directori d’empreses i entitats vinculades al blockchain

Publicat el 07/06/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Logo del directori d’empreses i entitats vinculades al blockchain
Logo del directori d’empreses i entitats vinculades al blockchain, per Centre Blockchain de Catalunya. 2021. Llicència: Tots els drets reservats

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, el Centre Blockchain de Catalunya i la Fundació i2CAT han elaborat i publicat un directori dels agents que conformen l’ecosistema de les tecnologies blockchain i DLT al territori català. Coneix-lo.

Fins al moment, s’han identificat 69 agents, dels quals 56 són empreses o startups i 13 són altres entitats com centres tecnològics, universitats o altres associacions. Pel que fa als agents registrats, un 68% són desenvolupadors de tecnologia blockhain. Un 74% indica que utilitza la tecnologia Ethereum i un 42% treballa amb Bitcoin, molt per davant d’altres tecnologies com Hyperledger, IOTA o EOS. Els principals sectors verticals als quals adrecen la seva activitat laboral són la indústria, el sector de l’energia i la cadena de subministrament.

Aquest directori, s’ha publicat a la web del Centre Blockchain de Catalunya, on es pot consultar la informació bàsica de cada empresa i entitat. El registre per formar part d’aquest ecosistema encara està obert per a empreses o entitats.