22 d'abril, Dia Internacional de les Noies en les TIC
22 d'abril, Dia Internacional de les Noies en les TIC. Autor: Pexels. Llicència: BY-SA.

Què celebrem el Dia Internacional de les Nenes en les TIC?

El Dia Internacional de les Noies en les TIC se celebra cada quart dijous del mes d'abril. Va ser l'any 2010 quan els països membres d'Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme adscrit a l'ONU, van decidir crear aquesta efemèride, producte de l'enorme bretxa digital de gènere que s'ha evidenciat al llarg dels anys.

En els últims anys, ha disminuït el nombre de noies i dones que decideixen estudiar i dedicar-se a la informàtica i les tecnologies. I això, en un món tan digitalitzat com en el que vivim, no deixa de ser estrany.

Què farem el dijous 22 d'abril?

Proposem algunes accions adreçades tant a les professionals que treballeu en el sector TIC com a les noies que volen dedicar-se a aquest àmbit, a través del nostre Twitter i Instagram amb l'etiqueta #NoiesTIC i #GirlsinICT.

1. Xerrada en línia a les 12p.m al nostre canal de YouTube amb Natàlia Pujades, cofundadora de Scratch School i Belen del Tovar, educadora TIC i membre de Femdevs i Girls Make Games. Podreu seguir-lo en directe a través d'aquest enllaç.

2. Durant tot el dia, us animem a enviar missatges encoratjadors a les noies amb l'etiqueta #NoiesTIC a Twitter i Instagram

3. Estigues atent/a a les nostres stories d'Instagram! Farem un concurs durant tot el dia sobre dones referents de la ciència i la tecnologia.

Us hi esperem i convidem a participar! Realitzeu alguna activitat al vostre punt sobre la temàtica? Escriu-nos a oficina.tecnica@punttic.cat i en farem difusió!