Presentació del Mapa de competències digitals al I Congrés de Competències Digitals
Presentació del Mapa de competències digitals al I Congrés de Competències Digitals. Autor: Universitat Oberta de Catalunya . 2019. Llicència: BY-SA.

El Congrés va oferir un espai per compartir i intercanviar coneixements i experiències sobre de les competències digitals des de diferents perspectives professionals i territorials per contribuir a desenvolupar una ciutadania digitalment empoderada.

Aquesta iniciativa va estar organitzada Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Barcelona Activa – Cibernàrium de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àmbit de Competències digitals de la UOC, amb la col·laboració de la Fundació Mobile World Capital Barcelona i Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya). 

L'esdeveniment va girar entorn a la definició de les competències digitals, que s'entenen com el conjunt de coneixements, habilitats i actituds necessàries per relacionar-se, viure i conviure en la societat digital amb l'objectiu de dotar a les persones d’eines per col·laborar, comunicar, compartir, informar-se, crear continguts i difondre informació en un entorn digital de forma efectiva, segura, crítica i cívica

El Mapa de competències digitals

La UOC va presentar la creació del Mapa de competències digitals, una eina útil per impulsar la millora i desenvolupament de les competències digitals que es posa a l’abast de la ciutadania.  tancarà la primera versió durant el 1r trimestre de 2020.

 Tancarà la primera versió durant el 1r trimestre de 2020 i té una doble finalitat:

  • Situar a la ciutadana i ciutadà digital en les seves competències digitals de manera que puguin determinar en quin punt estan i puguin definir el camí per arribar a ser plenament digital dins del context de la societat catalana.
  • Impulsar la millora de l’aprenentatge i el camí d’assoliment d’aquestes competències orientant les institucions per definir l’oferta formativa i els processos d’acreditació competencial necessaris per esdevenir una ciutadania participativa, activa i transformadora.

Aquí podeu trobar les 10 conclusions més rellevants del I Congrés de Competències Digitals.