Sabadell fes clic
Sabadell fes clic.

La xarxa d'Espainternet de l’Ajuntament de Sabadell ha entrat a formar part de la Xarxa Punt TIC. Sabadell compta amb 15 telecentres, anomenats espainternet, repartits pels 7 districtes de la ciutat i perfectament equipats.

L’impuls i la gestió de de la Xarxa d’espainternet s’emmarca en el programa de Sabadell fes Clic. Des d’aquest es treballa pel foment de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

 

Formació i servei de lliure accés

Els espainternet ofereixen dos tipus de servei. Per una banda, imparteix formació en noves tecnologies, per acompanyar als ciutadans que ho vulguin en la seva iniciació al món de l’ordinador i la xarxa d’Internet. També, quan no s’hi fa formació, estan oberts al públic perquè en facin un ús lliure.

Els cursos que es fan regularment des del programa de Sabadell fes Clic són Informàtica Bàsica, Iniciació a Internet i Fotoclic (imatge digital). Eventualment es van fent tallers monogràfics com el taller de blocs o taller de webs 2.0.

Per utilitzar els ordinadors lliurement cal inscriure’s a la xarxa d’espainternet emplenant un formulari que distribueixen a les oficines d’Atenció Ciutadana. Els Informadors del SAC donen d’alta a l’usuari automàticament i aquest ja pot gaudir del servei d’accés lliure a qualsevol dels espainternet de la ciutat.

A dia d’avui hi ha més de 8000 persones registrades a la xarxa d’espainternet per fer un lliure accés de l’equipament.

 

Telecentres ben equipats

Els espainternet compten amb una mitjana de 6 ordinadors, una impressora i un escàner.
 
Els terminals permeten operar en entorn Windows i entorn Linux (programari lliure), tenen accés a Internet i un paquet de programari molt complet: tot el necessari per a desenvolupar tasques d’ofimàtica i altres aplicacions d’edició fotogràfica i multimèdia.

Per a més informació de Sabadell fes Clic i els espainternet visiteu el web del programa fent clic aquí.