El bloc Famílies TIC disposa de tretze recursos per a fomentar l'ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació entre els diferents membres de la família. Consulta’ls!

Imatge de família
Imatge de família. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat mes de juliol, es va posar en marxa el bloc Famílies TIC amb la voluntat de donar un cop de mà a les famílies per a fomentar l’ús crític de les tecnologies de la informació i de la comunicació a la infància, a l’adolescència i a la joventut. En aquesta línia, recentment, s’ha introduït un recurs: la guia per a famílies cruels i malvades de la cooperativa Som Connexió, que promou un ús conscient de la tecnologia.

«La nostra recomanació és incorporar el telèfon mòbil a partir dels 16 anys, i preferiblement a partir dels 18 anys. Tot i això, donada la realitat actual, recomanem no incorporar-lo abans dels 12 anys». Aquesta és la premissa inicial de la guia, que es troba dins de l’àmbit d’incidència ‘acompanyament a les famílies’. El nou recurs posa el focus en com acompanyar els fills i les filles en la incorporació del telèfon mòbil i en el camí de l'ús responsable i crític de les noves tecnologies. En concret, parla de les maneres de cobrir la necessitat, de diferenciar entre necessitats reals i necessitats creades i de prendre consciència dels riscos. Així mateix, proposa un seguit de fases per a introduir el telèfon mòbil i inclou missatges per a pares, mares, fills i filles.

Actualment, el bloc Famílies TIC disposa de tretze recursos distribuïts en quatre àmbits: prevenció i sensibilització, acompanyament a les famílies, addiccions a les pantalles i ciberseguretat. Durant els propers mesos i de manera regular, es preveu enriquir el bloc Famílies TIC amb nous recursos.

#FamíliesTIC

#FamíliesDigitalmentResponsables