Membres de l’Associació Women in Aerospace-Barcelona han conversat amb Belén Alastruey, guanyadora del Premi DonaTIC 2022 en categoria estudiant universitària. Interessant!

Imatge de nenes
Imatge de nenes. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat dijous 27 d’abril es va celebrar el Dia Internacional de les Noies en les TIC. La jornada va buscar encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies d’arreu del món, així com va buscar incidir sobre la bretxa digital de gènere. El 21 d’abril de 2011 va ser la primera vegada que es va celebrar el Dia Internacional de les Noies en les TIC per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions, un organisme especialitzat de les Nacions Unides. Des de llavors, es commemora anualment el quart dijous d'abril, on s’aprofita la jornada per a promoure la igualtat de gènere i per a visibilitzar l’empoderament de les dones.

En aquest sentit, des de la Direcció General de Societat Digital, es va organitzar una jornada commemorativa amb ponències i tallers i amb la participació de l’alumnat de sisè de primària de les escoles Can Clos i Montessori. En aquest marc, es va portar a terme la gravació en directe d’un pòdcast conduït per la Maria Garcia, la Josefina Barreix i la Mercè Riba de l’Associació Women in Aerospace-Barcelona entrevistant a la Belén Alastruey, guanyadora del Premi DonaTIC 2022 en categoria estudiant universitària TIC. En concret, es va parlar sobre les vocacions tecnològiques, les experiències professionals, els reptes de futur i la presència de les dones.

El pòdcast ‘Entre galàxies’ es pot escoltar en aquest enllaç en línia.