Fundetec
Fundetec.

Fundetec, la Fundación para el Desarrollo Infotecnológico de Empresas y Sociedad, va celebrar dijous passat, 28 de gener, l'acte de lliurament de premis de la cinquena edició dels Premis Fundetec, que tenen l'objectiu de reconèixer la tasca d'organitzacions sense ànim de lucre, institucions públiques i entitats privades que fomenten el desenvolupament de la Societat de la Informació, l'ús de les TIC i la reducció de la bretxa digital.

250 persones van assistir a l'acte del 28 de gener i moltes altres van poder seguir-lo a través d'Internet, ja que, per primera vegada el lliurament dels Premis Fundetec es va emetre en directe per streaming.

Els guardonat van ser els següents:

  • En la categoria de Millor Projecte d'Entitat Pública o Privada destinat a Ciutadans: Televisió Espanyola pel seu programa Cámara Abierta 2.0, que descobreix el món d'Internet a través dels blocs, les xarxes socials i els seus protagonistes, donant veu a les iniciatives més emprenedores i desconegudes de la xarxa i intentant apropar les noves tecnologies a la ciutadania d'una manera amena i propera a la realitat.
  • En la categoria de Millor Projecte d'Entitat Sense Ànim de Lucre destinat a Ciutadans: Fundación Clínica San Francisco (de Castilla y León) pel seu projecte www.tutambien.es, una web gratuïta d'envelliment saludable que posa a disposició de la gent gran un gran nombre d'eines i utilitats que els permeten mantenir i millorar la seva qualitat de vida.
  • En la categoria de Millor Projecte d'Entitat Pública o Privada destinat a Pimes, micropimes i Autònoms: Intervención General de Castilla-La Mancha pel servei de Facturació Electrònica, que permet transformar la gestió de factures en paper a format digital, definint la via més apropiada d'enviament i integració en els sistemes de gestió del document segons les diferents tipologies de proveïdors: pimes, microempreses i autònoms.
  • En la categoria de Millor Projecte d'Entitat Sense Ànim de Lucre destinat a Pimes, micropimes i Autònoms: Fundación Banesto pel seu projecte Emprendedorestv.com, un canal web de televisió que mostra les històries empresarials de més de 500 emprenedors/ores i empresaris/àries espanyols i internacionals, que expliquen les seves experiències.

A més, en aquesta edició, el Patronat de Fundetec ha lliurat un Premi Especial 5è Aniversari a una Trajectòria, que ha rebut la Fundación Encuentro.