Imatge per difondre activitats dels punt TIC sobre programació i robòtica educativa
Imatge per difondre activitats dels punt TIC sobre programació i robòtica educativa. Autor: Pexels. Llicència: BY-SA.

El 8 d'octubre es celebrava el Dia Internacional de l'Ada Lovelace, la primera programadora de la història, i des del Punt TIC Palau Solidari, van realitzar una activitat sobre programació i codi amb els programadors sèniors del punt per posar en pràctica les seves habilitats en programació. Els i les participants van descobrir què és això del pensament computacional que practicava l'Ada Lovelace. 

Segons Jeannette Wing, que va publicar al 2006 l'article "Computational thinking", el pensament computacional " implica resoldre problemes, dissenyar sistemes i comprendre el comportament humà, fent ús dels conceptes fonamentals de la informàtica”.

Per altra banda, des de l'Òmnia Verdum, el 9 d'octubre, van acollir una formació del projecte #MESH de Sokotech. El programa MESH (Makers Education Social Hack) és una iniciativa dirigida a formadors i formadores que treballen amb joves en programes per a la inclusió social. En aquesta sessió de coneixement lliure i compartit, la cooperativa Colectic va realitzar una formació amb persones de l'àmbit comunitari del territori a la Fundació Pare Manel, seu del Punt Òmnia Verdum, sobre robòtica educativa amb Arduino. Arduino és un projecte col·laboratiu open source que ofereix sistemes útils i fàcils d'utilitzar per a fomentar l'aprenentatge de la robòtica i l'electrònica.

 A la pàgina web de la Codeweek podeu trobar molts recursos sobre codificació i alfabetització digital i/o afegir la vostra activitat al mapa.