Ciberseguretat. Imatge de l'informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018
CESICAT analitza les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018. Autor: CESICAT. Llicència: Tots els drets reservats.

L'Informe de les tendències de ciberseguretat del segon trimestre de 2018 assenyala, d'una banda, que moltes empreses han hagut de tancar per no poder fer front a les exigències de la nova normativa de protecció de dades. D'altra banda, en el segon trimestre de 2018 han estat habituals els casos de frau en la recaptació inicial de criptomonedes.

Quant als dispositius mòbils, aquests continuen sent els objectius predilectes dels ciberatacants, en especial pel frau bancari des d’aplicacions mòbils.

Sembla que a escala internacional les institucions governamentals estan prenent posicions, sobretot quant a 'fake news' i criptodivises. El sector privat també comença a definir aliances mundials per sumar esforços i aconseguir unes tecnologies digitals més segures. N'és un exemple l'acord 'Cybersecurity Tech', que agrupa 30 grans companyies (Facebook, Cisco, HP, Microsoft, Nokia, Oracle, Trend Micro, etc.) i algunes de les principals operadores de telecomunicacions (Etisalat, Singtel, Softbank i Telefónica).

L'informe es basa en les amenaces de ciberseguretat detectades pel CESICAT i els informes i fonts qualificades d’altres organismes nacionals i internacionals.