El passat dijous 9 de novembre, es va celebrar el Dia d’Hedy Lamarr. Des de la Xarxa Punt TIC, es vol apropar la seva figura i donar a conèixer la seva fantàstica trajectòria professional. Endinsa’t!

Imatge de torre
Imatge de torre. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Amb la voluntat de reivindicar la figura de l’Hedy Lamarr i de les dones inventores, el passat dijous 9 de novembre, es va celebrar el Dia d’Hedy Lamarr. En aquest marc, des de la Xarxa Punt TIC, es vol apropar la seva figura i donar a conèixer la seva fantàstica trajectòria professional com a enginyera i com a inventora. Així mateix, amb motiu de l'efemèride, es busca promoure les vocacions tecnològiques entre les nenes, les adolescents i les joves del territori, així com reivindicar les dones referents i el seu paper clau a la història.

En aquest sentit, l’Hedy Lamarr va néixer el 9 de novembre de l’any 1914 a Viena, a Àustria, i va morir el 19 de gener de l’any 2000 a Florida, als Estats Units. Durant la Segona Guerra Mundial, Lamarr va recopilar molta informació sobre la indústria armamentística de les reunions del seu marit amb els governs alemany i italià i la va entregar als Estats Units. De la mateixa manera, la va emprar posteriorment per a treballar en el desenvolupament d’una tecnologia militar sobre els senyals de ràdio, que va advertir que eren molt fàcils d’interceptar. De la mà del compositor George Antheil, va construir un sistema secret de comunicacions sense cables inspirat en un principi musical que funcionava amb una vuitantena de freqüències i que era capaç de fer saltar els senyals de transmissió entre les freqüències, fet que dificultava la detecció dels senyals per part de l’enemic. La tecnologia, que es va posar en marxa l’any 1962, és considerada la precursora de la xarxa wifi.