.

Al Citilab es van congregar moltes persones, en representació de Centres de Coneixement d'arreu del món i, gràcies a la retransmissió en directe, les jornades van poder ser seguides per una gran quantitat de persones, tal i com es va fer evident a través de les xarxes socials. El Twitter va protagonitzar l'espai de participació i interacció des de l'exterior, amb el Hashtag #joceco. Des de la sala, tant els ponents com el públic assistent va complementar la retransmisió amb informació molt diversa: fotografies, cròniques, preguntes, enllaços... tot un conjunt d'informació. La Televan tampoc no es va perdre l'oportunitat de participar-hi. Allà va estar: a les portes del Citilab, oferint informació sobre el projecte de la Fundació Televall.

 

Imatges captades a través de telèfons mòvils i enviades a través d'Internet en temps real. Les eines 2.0 va estar molt presents a la jornada.

Les jornades van ser inaugurades pel Sr. Francisco Ros, Secretario de Estado de Telecomunicaciones y Sociedad de la Información (MITYC), per Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, i Pere Navarro, president de LOCALRET. La clausura va ser a càrrec del David Cierco, Director General para la Sociedad de la Información (MITyC). I entre una cosa i una altra, un munt de coneixement es va possar a sobre de la taula de les ponències i dels tallers participatius:

- Artur Serra (doctor en Antropologia Cutlural i director adjunt de la Fundació i2Cat) va realitzar la conferència inaugural: Ciudadanos, motor de innovación.

- Olavi Luotonen (Comissió Europea, Scientific Officer) i Roberto Santoro (president ESoCE net, ENOLL governance chair, Living Labs) van tractar la Política europea en relació amb els Living Labs.

 

 

Esteve Almirall (ESADE) va presentar experiències concretes, que van ser molt ben acollides pel públic. Vicente Guallart es va centrar en els entorns de "fabricació personal"

- En les sessions temàtiques, R. Sangüesa va coordinar el grup de treball Cultura; J.A. Galaso el de Competitividad e Innovaciones, J. Colobrans el de Inclusión y E. Senabre Servicios Digitales.

- Dissabte matí va ser el moment de les empreses, i EyeOs, Starlab i Orange van realitzar fantàstiques exposicions des de la seva perspectiva.

- Miquel Matavaca, va presentar la Xarxa Localret. Juan Francisco Delgado la Comunidad de Telecentros, Susana Finquelievic el projecte de San Luís Provincia Lab i Ana Garcia la estratègia de I2BC. Finalment i no menys important, Alain Ambrosi va parlar de la situació i l'evolució de les polítiques públiques sobre Societat de la Informació en Canadà.

Per finalitzar la jornada, es van presentar les conclusions dels grups de treball i de les pròpies jornades (a càrrec de Vinceç Badenes, qui va destacar la necessitat d'una coordinació activa entre els centres de coneixement existents).

El tancament, tot un luxe, el va protagonitzar David Cierco, Director General para la Sociedad de la Información (MITyC), qui va centrar la seva intervenció en la situació actual de les ajudes en matèria de societat de la informació, així com en les oportunitats que aquestes ofereixen de forma descentralitzada.

Unes jornades amb poca representació i assistència dels Punt TIC (entre el públic representants dels Punt TIC del Raval de Barcelona, de Solsona i de Ribes de Freser; i gràcies a la retransmissió en directe, el Telecentre de l'Alt Urgell i el Punt TIC de Les Corts tampoc no es van prendre la jornada). Sense dubte, unes jornades molt interessants. Caldrà fer seguiment d'aquest projecte.