Oliveras, Pep

Catàleg de persones expertes

Imatge de perfil de  Pep Oliveras
Territori d'actuació:
Baix Llobregat i Província de Bacelona

Pep Oliveras

Educador, dinamitzador, formador i consultor en l'ús de les TIC, imparteixo cursos i sessions per adults, infants, joves, associacions, i col·lectius en risc d'exclusió.

Etern aprenent, atent a conèixer i descobrir noves coses, redescobridor de la sopa d'all. Tot està inventat i tot està per fer !

He fet de tècnic informàtic, de programador, integrador d'aplicacions i molt especialment de formador i dinamitzador TIC.

Dinamitzador del punt TIC del Punt Òmnia a la Fundació Marianao, a Sant Boi del Llobregat, del 2008 al 2017. Ara mateix treballant al la cooperativa COLECTIC com a suport tècnic a entitats i persones i com a dinamitzador TIC.

Sóc un dels socis fundadors de Frikigames, un projecte cooperatiu d'integració social a través dels jocs de taula, d'aplicació de processos de gamificació i de promoció de la cultura del joc, i també de l'Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital, entitat que neix amb l’objectiu de dignificar, reconèixer i promoure la figura del dinamitzador social digital.

Experteses

Alfabetització digital

He fet més de 100 cursos d'alfabetització digital amb col·lectius especialment vulnerables (persones grans, persones amb malaltia mental, joves en situació d'abandonament escolar, persones privades de llibertat). Malgrat que vivim en la societat del coneixement, la bretxa digital és quelcom ben present i que segueix deixant esquerdes importants. Cal lluitar per evitar que els avenços tecnològics no deixin desconectada a una part important de la societat.

Desenvolupament web

Creació i gestió de pàgines web, blocs, gestors de contingut online, i suport associatiu en la presència a inernet.

Formació bàsica

Formació bàsica en diferents eines i àmbits com ara ofimàtica, edició digital d'imatges, creació audiovisual, continguts multimèdia, etc.

Scratch

Tallers per a petits i grans d'introducció a Scratch. Jornades temàtiques, Mini GameJams temàtiques, campus d'estiu tecnològics i dinamitzo un club de codi.

Innovació social digital

Tallers, acompanyament i consultoria en la creació d'estratègies d'innovació a través de les TIC per a entitats, en especial en l'àmbit de l'educació i la transformació social.

Robòtica Creativa

Tallers de robòtica educativa, crèdits de diversificació curricular amb IES, introducció a Arduino, Campionats i activitats amb Lego Mindstorms, Zowi, printbots, etc

Seguretat en xarxa

Tallers i xerrades per a grups de pares i mares, mestres i directors d'escoles i instituts sobre ciberassetjament i seguretat a internet, membre de diferents grups de treball dins l'àmbit educatiu de seguretat en les TIC

Usos mòbils

Sessions d'introducció als smartphones per a gent gran, tallers i cursos de creació d'Apps, tallers de marketing online a través del mòbil

Impressió 3D

Muntatge i configuració d'impressores 3d (Prusa i3 i derivats), tallers d'introducció a la impressió i disseny 3D, maker club i fablab.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.
Imatge CAPTCHA
Introduïu els caràcters que es mostren a la imatge.