Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Argot gamer: termes sobre videojocs en català

Posted on 27/09/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Omega World Games
Omega World Games, for Joanjo Puertos. 2021. Licence: BY-NC-SA

Amb la intenció de posar a l'abast del col·lectiu de persones productores i usuàries dels videojocs les solucions terminològiques necessàries en català, el Termcat llença la Terminologia dels videojocs, resultat d'un treball de col·laboració entre terminòlegs/gues i especialistes del sector. 

L'àmbit dels videojocs és avui un fenomen de massa i ha esdevingut una indústria cultural i d'entreteniment líder. En els territoris de parla catalana hi ha una dinàmica activitat professional dels estudis de desenvolupament de videojocs i una intensa interacció entre l'ampli col·lectiu de persones jugadores, tant ocasionals com experts i professionals. 

A Catalunya, hi ha una forta dinàmica de l'activitat professional dels estudis de desenvolupament de videojocs i una intensa interacció entre l'ampli col·lectiu de jugadors/es, però sovint la llengua que s'hi utilitza recorre a solucions pròpies de l'anglès en casos en què es poden emprar alternatives catalanes. Amb la intenció de posar a l'abast del col·lectiu de persones productores i usuàries dels videojocs les solucions terminològiques necessàries en català, el Termcat ha creat la Terminologia dels videojocs.