Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Co-creant eines digitals per afavorir el comerç de proximitat

Posted on 12/07/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Imatge de l'app Dades X Comerç
Imatge de l'app Dades X Comerç , for Dades X Comerç . 2020. Licence: Tots els drets reservats

El passat 7 de juliol de 2021 es va presentar l'app Dades X Comerç, eines digitals basades en dades obertes que respon a la necessitat de transformació digital del petit comerç per tal que aquest pugui utilitzar les dades de forma estratègica. 88 comerços ja la tenen implantada i en poques setmanes quasi 200 comerços de la ciutat de Barcelona la tindran.

L'escletxa digital del comerç detallista entre petites i grans empreses és una superior a altres sectors en l'ús de big data. Un 1% microempreses i un 12% de pimes i grans empreses utilitzen big data al comerç detallista. Dades X Comerç és un projecte innovador de cocreació d'eines digitals per enfortir el comerç de proximitat, unes eines digitals dissenyades amb la participació activa dels i les comerciants per tal de crear un aplicatiu a mida de les seves necessitats.

El passat 7 de juliol es va presentar el prototip digital fruit de l'aliança d'entitats drets digitals i associacions de comerç: Iniciativa Barcelona Open Data és una organització dedicada ús de les dades obertes per a la innovació social i cinc eixos comercials de la ciutat Barcelona: Associacions de comerciants Eix Sant Andreu, Mirall de Pedralbes, La Marina, Unió de comerciants Fabra Centre i Eix Clot. Aquest model pilot és escalable amb altres zones.