Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Com podem fer un ús d'Internet més ecològic?

Posted on 25/05/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Imatge de la guia-web "Una Internet Eco-Amigable" de Pangea
Imatge de la guia-web "Una Internet Eco-Amigable" de Pangea, for Associació Pangea. 2021. Licence: BY-SA

L'Associació Pangea publica una guia web per conscienciar-nos dels nostres hàbits digitals a través de consells pràctics per a un ús més conscient i ambientalment sostenible d’Internet.

El 2020 passàvem set hores diàries de mitjana a Internet. El 2019 es va comptabilitzar l’existència de 1.718 milions de portals web, dels quals es calcula que només 200 milions estan actius. El 2017, Greenpeace va estimar que el sector de les telecomunicacions és responsable del 7% del consum global d’electricitat

Per a posar llum a aquestes dades, l'Associació Pangea ha publicat la guia-web "Una Internet Eco-Amigable" amb un joc d'autoavaluació i consells pràctics per fer una web de manera ecològica i sostenible. A les xarxes socials (Facebook i Twitter) podeu trobar els continguts amb l'etiqueta #AInternetFesNet.

"La guia ha estat muntada sobre un web estàtic, en coherència amb el que la pròpia guia recomana, donat que així reduïm el tràfic i les peticions a la base de dades que un lloc web dinàmic generaria, evitant sobrecàrregues i despesa extra d’energia", expliquen al seu blog Pangea. Ens animen a navegar per la web i qüestionar-nos la nostra necessitat actual d’estar hiperconnectats i digitalitzats en tot moment.