Imatge del projecte Labdoo.org
Imatge del projecte Labdoo.org. Author: Labdoo.org. License: All rights reserved.

Cada any milers de dispositius electrònics cauen en desús i són reemplaçats per nous dispositius. Al mateix temps, tan sols a l'Àfrica hi ha més de 106.000 infants en edat escolar que no poden accedir a un ordinador. Labdoo.org hi posa llum a aquesta problemàtica.

Es tracta d'una organització sense ànim de lucre que treballa per portar la tecnologia a les escoles de diferents països per a trencar amb la bretxa digital, recollint ordinadors, portàtilse-books i tauletes que no estén en ús. Fins a 2017 han arribat a un total de 300.000 infants de 121 països a través de 1100 projectes.

Material educatiu des de la guarderia fins a l'institut

Des d'aquesta entitat s'encarreguen de preparar i posar a punt els dispositius i els instal·len Linux (Edubuntu) amb tot un seguit de contingut educatiu especialment triat per als nens i nenes en el seu propi idioma. Pertany a Linux Ubuntu i està especialment dissenyat per al seu ús en aules dins d'escoles, llars i comunitats

També els instal·len Wikis offline, per a permetre a les escoles utilitzar la Wikipedia fins i tot si no tenen xarxa, amb el projecte 'Wikipedia for Schools".

Vols contribuir donant material? 

Per a fer una donació, pots omplir aquest formulari. A més, aquí trobaràs informació sobre les delegacions i punts de recollida que el projecte té a tot el món. A Catalunya n'hi ha vàries. L'experiència permet als estudiants de les escoles i projectes donants ser part de la solució, aprenent els valors del reciclatge sostenible.