Imatge tres persones compartint un dispòsitiu mòbil
Apps sobre violències masclistes. Autor: Freepik. 2018. Licencia: BY-SA.

App 'Enxampada per tu' (Pillada por tí)

Cinco apps para luchar contra la violencia de géneroÉs una aplicació mòbil del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar per a la prevenció de la violència de gènere. En format còmic es mostra el dia a dia d'una relació abusiva. Inclou instruccions per a no deixar rastre del seu ús. Està disponible en Android i en 6 idiomes.

 

App 'Olimpia'

Olimpia, educando desde la igualdad y los afectos. - Apps en Google PlayAquesta App de  l'Institut Andalús de la Donaconsisteix en diferents jocs interactius sobre la sexualitat, la diversitat afectiu-sexual, l'orientació sexual, el cos, el cicle menstrual, l'amor, la salut sexual, el plaer, la prevenció d'ITS, els diferents mètodes anticonceptius, la violència sexual, etc. És recomanable el seu ús a partir dels 14 anys i està disponible per a Android.

 

 

 

App 'Lligant de Bon Rotllo' (Ligando de Buen Rollo)

La Delegació d'Igualtat i Joventut de Granada va dissenyar l'app 'Lligant de Bon Rotllo' perquè , de manera divertida, interactiva i amena, pugui prevenir i combatre la violència masclista entre els joves i fer-los reflexionar sobre les seves idees d'amor i de parella. Està dissenyada per a poder canviar el gènere de les preguntes, adaptant-les a cada cas i tipus de situació, ja sigui noia-noi, noia-noia o noi-noi, la qual cosa dóna cabuda a la diversitat sexual i evita l'heterocentrisme.

 

 

App 'BCN antimasclista'

ÉAmb l'app #BCNantimasclista pots... - Feminismes - Dones | Facebooks una aplicació mòbil de l'Ajuntament de Barcelona per a recollir, de manera anònima, informació dels llocs en els quals les persones s'hagin sentit agredides sexualment i que servirà a l'administració per a millorar la prevenció i actuació contra la violència de gènere a la ciutat de Barcelona. L'aplicació, que està disponible en català, castellà i anglès, recopila la ubicació, els horaris, les edats i altres condicions de l'assetjament amb l'objectiu de dibuixar un mapa dels espais públics de Barcelona on més es produeixen violències masclistes. A més, és possible contactar directament amb el telèfon d'Emergències 112. Es pot obtenir per a Android o iOS.

 

 

App ‘UsApps’

UsApps: nova web/app per comunicar situacions de violència | Servei  Educatiu Ciutat de BadalonaÉs una eina promoguda pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que posa a disposició de totes les persones de la comunitat educativa per comunicar les diferents situacions de violència que l’alumnat pot viure o ser-ne testimoni. És una eina segura, d’ús senzill i completament confidencial que permet denunciar tota mena de violència. Està disponible en 7 llengües i adreça un seguit de preguntes al voltant de situacions viscudes, sigui en primera persona o en altres persones: al voltant de qui ha dut a terme l’assetjament, de quina manera, si és al centre o fora. I en acabar, ofereix a la persona usuària de la web app poder contactar amb l’USAV - Unitat de suport a l’alumnat en situacions de violència.