ApadrinaTIC, beques per a estudiants de carreres tecnològiques
ApadrinaTIC, beques per a estudiants de carreres tecnològiques. Autor: Pexels. 2020. Licencia: BY-SA.

ApadrinaTIC és un projecte que consisteix en un programa de beques d’ajut al pagament de la matrícula dels estudiants (preferiblement donesque vulguin matricular-se o ja estiguin cursant els graus d’informàtica i de telecomunicacions en alguna universitat pública de CatalunyaEstà finançat per les empreses tecnològiques agrupades al CTecno i per professionals .

El programa neix en el context de la crisi de la Covid-19, que ha afectat greument la situació econòmica de moltes famílies catalanes, i la falta de recursos econòmics pot fer que moltes famílies i joves no disposin dels recursos suficients per poder matricular-se a un grau tècnic, ja que aquests són un 25%-50% més cares que la resta. 

Aquest acompanyament es complementarà amb un programa de mentoria adreçat als estudiants, que impartiràn professionals d’aquestes empreses tecnològiques. A més, també comptarà amb un pla d’activitats (visites, conferències, formacions…) específic per als estudiants becats i mentoritzats. 

Amb aquesta iniciativa, el CTecno vol donar resposta a alguns dels reptes que avui presenta aquest sector, com aconseguir una major participació de les dones i una major presència de persones de nivell socioeconòmic baix. El termini per presentar les sol·licituds de beques per a la convocatòria del curs 2020-21 finalitza el 27 de novembre de 2020. La resolució tindrà lloc a finals de novembre.

La gestió d’aquestes beques s’ha realitzat amb la col·laboració de la Secretaria d’Universitats i de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris (AGAUR).