Què és Ordinador Pràctic?

És una proposta de la Fundació Catalana de l’ Esplai, destinada a facilitar l'ús de l'ordinador i la familiarització amb les noves tecnologies.

Existeixen dues versions de l’ Ordinador Pràctic per a poder escollir en funció del sistema operatiu o programes amb què l’usuari vulgui treballar: Linux Pràctic i Windows Pràctic.

Per a què serveix?

  • Per perdre la por a l’ordinador, aprendre a usar-lo i treure-li rendiment
  • Per poder escriure textos, cartes, treballs escolars, currículum…
  • Per treballar amb nombres, dur els comptes de casa, del treball, fer factures, pressupostos…
  • Permet aprendre a consultar informació a través d'Internet, escriure correus electrònics, tenir una adreça de correu, comunicar-nos amb persones que estan molt lluny…

En què consisteix?

Està organitzat en set apartats, anomenats mòduls de treball, on s'aprèn a utilitzar l'ordinador i els seus perifèrics: el ratolí, el teclat, la impressora i l'escàner. També és possible aprendre a usar els programes necessaris per a escriure textos, treballar amb números i utilitzar Internet i el correu electrònic.

Cada mòdul de treball conté fitxes per a practicar els aprenentatges proposats. Hi ha un total de 184 propostes de treball.

Com usar-lo?

L’ Ordinador pràctic admet varies maneres de treballar-lo:

  • L’usuari hi accedeix en mode d’autoformació, per exemple des de casa, o des del telecentre però sense ajuda externa
  • L’ usuari accedeix als materials de forma assistida, el treball es realitza en el telecentre amb l’ajuda de la persona dinamitzadora
  • Es pot accedir als materials , pas a pas, o bé anar directament a aquells temes que interessin.gratuït, només cal registrar-se.

Es gratuït, només cal registrar-se

L’ Ordinador Pràctic és un recurs lliure, i per accedir-hi només cal registrar-le omplint un formulari molt senzill i inmediat on es demana:

  • el nom
  • la data de naixement
  • la localitat

Acabar la feina, tancar el cicle

Cada mòdul disposa d'un qüestionari d'avaluació de coneixements. Aquests permeten a l'usuari contrastar el progrés assolit.

Una vegada superats tots els mòduls i els qüestionaris d'avaluació, és possible accedir a imprimir un certificat que validarà esforç realitzat.

Superant límits

El primer contacte amb l'ordinador és el més difícil de superar. La primera vegada que l'usuari s'asseu davant de la màquina ha d'aconseguir establir una relació amable i profitosa que l’estimuli a seguir avançat.

Per a això disposem de dues eines:

>>Ratolí pràctic

És la porta d'entrada, en pocs minuts establim contacte amb l'ordinador i arribem a habilitats en el maneig del ratolí que ens permetran encara noves fites.

>>Teclat Pràctic

 Conèixer el teclat és important per a poder avançar en l'ús d'eines importants, com el processador de textos. Aquesta eina no proposa un passeig actiu pel teclat on coneixerem les seves parts i possibilitats mitjançant senzills i pràctics exercicis

 

 

L'Ordinador Pràctic (Windows Pràctic i Linux Pràctic) és una proposta organitzada per afavorir la inclusió digital, que s’adapta a amplis col·lectius, i respon a múltiples necessitats formatives.

Enllaç: Red Conecta