Text Introducció:

La capital del Vallès Oriental ha començat la seva II Setmana Tecnològica amb la inauguració d'un telecentre de nova creació basat en programari lliure. Aquest és un dels 30 nous telecentres que forma part de la Xarxa Pilot de Programari Lliure que impulsa la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat.

Text:

telecentreLa Xarxa Pilot de Telecentres de Programari Lliure la formaran 30 nous telecentres i 10 més, ja existents, que migraran els seus sistemes a programari lliure. A més de Granollers , hi ha una vintena de nous telecentres repartits pel territori català que començaran a funcionar en els propers dies. Aquests es troben ubicats a La Seu d'Urgell, Tremp, Arenys de Munt, Cerdanyola del Vallès, Rubí, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Sant Vicenç de Montal, Santa Maria de Queralt, Reus, Tarragona, Artés, Hostalets de Pierola, Sallent, Sant Joan de les Abadesses, Torroella de Montgrí, Tàrrega, Móra d'Ebre, Miravet, Santa Bàrbara i Tortosa.

A l'acte inaugural del telecentre de programari lliure de Granollers que s'ha fet aquest dilluns el matí han assistit el director general d'Infraestructures i Serveis de Telecomunicació de la Generalitat, Xavier Castella, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, la diputada de l'Àrea de Noves Tecnologies de la Diputació de Barcelona, Montserrat Domènech, i Pere Gabern, el director del Centre Tecnologic i Universitari de Granollers (CTUG).

Precisament, les instal·lacions del CTUG a partir d'aquest dilluns i fins divendres, acullen la II Setmana Tecnològica. Es tracta d'un conjunt de ponències, seminaris i tallers relacionats amb les noves tecnologies. De les activitats programades, n'hi ha una desena sobre programari lliure. Entre elles, l'entrega de premis del primer concurs d'animació 3D basat en programari lliure del Vallès Oriental, les ponències: "Introducció a Linux", "Programació web amb PHP i MySQL", "Llicència Creative Commons: una manera diferent de veure la propietat", "Tractament d'imatges amb Gimp", "Linux, un gran aliat per als més petits", "Introducció a l'OpenOffice 2.0", o els tallers "Com muntar un servidor web apache amb Linux", "Modelat d'espais escènics en 3D amb Blender" o "Linux Show". Podeu descarregar aquí el programa complet de la II Setmana Tecnològica de Granollers.