Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Presentació de la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball

Publicat el 01/04/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Jordi Ausàs presenta la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Imatge de: www.viurealspirineus.cat
Jordi Ausàs presenta la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Imatge de: www.viurealspirineus.cat

La Xarxa de Centres Rurals de Teletreball pretén generar ocupació en entorns rurals. El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest nou projecte i ha visitat els quatre centres ocupacionals que s'han creat al Pallars Jussà.

El Departament de Governació i Administracions Públiques i la Fundació Etnodiversitat d’Indra són els impulsors de la Xarxa de Centres Rurals de Teletreball. Aquest nou projecte està orientat a fomentar la inserció laboral de persones amb dificultats i a arrelar la gent al territori a través de les TIC. De fet, entre els quatre centres creats, s'ha donat feina a 24 persones.

Els primers quatre centres de Teletreball que s'han posat en marxa a través d'aquesta xarxa estan situats al Pallars Jussà, concretament a la Pobleta de Bellveí, Salàs de Pallars, Guàrdia de Noguera i Isona. Tots quatre localitats amb una població inferior als 1.000 habitants. La selecció de les quatre poblacions s'ha fet en funció de l'interès mostrat pels ajuntaments, la possibilitat de disposar dels treballadors adients i la disponibilitat d'infraestructures de telecomunicacions adients (Internet de banda ampla). Els ajuntaments han cedit els espais on s'ha ubicat el centre ocupacional.

Si aquest projecte es desenvolupa correctament al Pallars Jussà no es descarta que s'ampliï a altres comarques del Pirineu com el Pallars Sobirà.

Font: Creen quatre telecentres al Pallars Jussà que donaran feina a 24 persones, de AltPirineu.org.

Etiquetes: