Fotograma del vídeo de Goldie Blox
Fotograma del vídeo de Goldie Blox.

"Per què seguim regalant a les nenes gairebé exclusivament nines, miralls, corones de princeses o set de cuina? I si a elles també els obsequiem cotxes, lupes, pilotes o microscopis per estimular la seva creativitat i imaginació? Les joguines són objectes simbòlics i a través d'elles també podem generar canvis i fomentar una major inclusió”. Amb aquesta convicció Comunidad Mujer té en marxa la campanya #LasNiñasPueden. Aquí teniu el vídeo de la campanya.

 

Últimament es parla molt de la necessitat d'un canvi de paradigma respecte del gènere i les joguines. En aquest sentit, han sorgit diferents projectes que volen ajudar les nenes a involucrar-se més en els àmbits científics i tecnològics. En són un exemple els kits de construcció Goldie Blox i Roominate. Diversos vídeos de l'empresa Goldie Blox han tingut molt d'èxit, com ara aquest.

 

Les majors oportunitats professionals del futur seran llocs de treball en els camps de la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (coneguts com STEM). La Fundació Verizon té en marxa la iniciativa #InspireHerMind per ajudar pares, mares i mestres a inspirar més nenes a involucrar-se amb aquestes matèries. Aquí el vídeo de la campanya.