Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

40 mapes que expliquen internet

Publicat el 06/08/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
El 1984 ARPANET es converteix en internet
El 1984 ARPANET es converteix en internet, per Vox Media Inc. 2021. Llicència: Tots els drets reservats

Tens curiositat per la història, l'evolució i els usos actuals d'Internet? Aquí trobaràs 40 mapes que t'ajudaran a comprendre millor internet: d’on va sorgir, com funciona i com l’utilitzen persones de tot el món.

Internet impregna cada vegada més les nostres vides i ens proporciona informació independentment d’on siguem. Quan fem una ullada al que passa darrere dseu, podem adquirir nous coneixements sobre coses que abans no coneixíem. Amb aquest objectiu, Timothy Lee, del lloc web de notícies Vox de l'empresa de mitjans digitals estatunidenc Vox Media, Inc. es va asseure per a examinar de prop l'evolució d'internet mitjançant una sèrie de mapes.

Amb aquesta col·lecció, examina des dels inicis amb ARPANET, el precursor de la internet moderna, fins a les llengües del món segons Twitter. Fa una tasca fantàstica per a explicar des d'on va sorgir, com funciona i com l’utilitzen persones de tot el món fins alguns dels llocs preferits pels usuàris/es, etc. Tot plegat, l’explicació d’Internet basada en els mapes de Lee és una anàlisi fantàstica (i poc convencional) d’Internet tal com la coneixem. Pots fer-li una ullada aquí.