Logo Webs al Punt.cat
Logo Webs al Punt.cat. Autor: Fundació punt CAT. Llicència: Tots els drets reservats.

La convocatòria per inscriure’s al certamen Webs al punt.cat romandrà oberta fins al 29 de gener de 2016. El certamen, que vol oferir sortides professionals a l’alumnat en l’entorn digital i fomentar la creativitat, no ha deixat de créixer i ha passat dels 127 concursants de la 1a edició (curs 2010-2011) als 1.856 de la 5a edició (curs 2014-2015). En total, prop de 5.000 alumnes ja han participat en aquest projecte formatiu.

Els i les alumnes participants hauran de presentar llocs web o apps de temàtica lliure i escrites com a mínim en català, tot i que s'hi podran incloure altres llengües. Les inscripcions s'han de fer per grup, amb equips d'entre 2 i 5 alumnes que hauran de ser supervisats pels tutors del seu centre. En la darrera edició de Webs al punt.cat es van registrar 609 grups de 105 centres de 63 poblacions diferents, entre les quals hi va haver Barcelona, Manresa, Olot, Igualada, Lleida, València, Palma de Mallorca, Badalona o Reus. En aquest enllaç podeu consultar les bases del concurs.

La organització encara està treballant en els premis als guanyadors, que es donaran a conèixer el 23 d'aril de 2016 i que seran escollit per un jurat d'especialistes en el món de l'educació i les TIC. Els participants podran presentar-se en les tres categories de millor lloc web del certamen (de 1r a 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, i Cicles Formatius de Grau Superior) i en la categoria de millor aplicació mòbil, que enguany tindrà un paper molt rellevant al concurs. El jurat avaluarà, entre altres aspectes, que es tracti de contingut atractiu i fiable, la usabilitat de la web o que l'equip participant demostri la seva comprensió d'Internet.
Prèviament, durant el mes de març de 2016, es durà a terme una votació popular a les xarxes socials per tal d’establir quin és el millor web per als internautes. Tots els guanyadors seran reconeguts en una Gala de Premis que se celebrarà el maig.