Conferència final del projecte europeu Open-AE de programari lliure
Conferència final del projecte europeu Open-AE de programari lliure. Autor: Open AE. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

Les habilitats i competències digitals estan cada vegada més vinculades a solucions de programari propietari. Tot i que les tecnologies de programari lliure de codi obert (FLOSS) han de ser obertes i de lliure accés.

La majoria de les persones usuàries d'eines FLOSS tenen algunes competències a l’hora de prendre la decisió d’utilitzar-les però les que no, moltes vegades no disposen dels coneixements i la seguretat per fer-les servir. Aquest fet fa que la majoria de vegades optin per utilitzar opcions propietàries, perquè els hi resulten més fàcils d'utilitzar.

El projecte OPEN-AE té com a objectiu salvar aquesta bretxa i promoure pràctiques i eines per fer la cultura oberta i el programari lliure més accessible per a noves persones usuàries donant suport als centres de competències digitals europeus per convertir-se en centres innovadors de formació, capaços de posar-se al dia amb els últims desenvolupaments en economia digital i ensenyar les habilitats digitals d’una manera accessible als seus grups objectiu específics.

El dimarts 20 d'octubre de 15 a 18 hores es presenten les experiències dels socis i formadors/es  en una conferència en línia. Un d'aquests socis participants a Catalunya és Colectic. A més, els ponents convidats abordaran els temes del projecte des de diferents angles. La inscripció a l’esdeveniment és obligatòria i podeu realitzar-la aquí.

Francesc Rambla, consultor a la Generalitat de Catalunya per a promoure vocacions tecnològiques, tecnologies educatives i programari lliure, participarà a la taula rodona sobre l'ús de tecnologies lliures en l'educació no formal de persones adultes de 15.10 a 16.30 hores. Aquí podeu conèixer el programa i apuntar-vos a la conferència.