Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El campus d'estiu de la UPF convida les joves a conèixer la ciència de dades

Publicat el 20/02/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Fotografia d'un grup de joves
El campus d'estiu de la UPF convida les joves a conèixer la ciència de les dades, per UPF. Llicència: Tots els drets reservats

Un any més, la Universitat Pompeu Fabra organitza un campus d'estiu amb la voluntat d'ajudar els i les joves a decidir què volen estudiar en un futur. La proposta inclou cinc cursos relacionats amb les enginyeries, un dels quals s'adreça exclusivament a les noies, amb la voluntat de fomentar les vocacions STEM entre aquestes.

El Campus Júnior de la UPF compta amb una oferta de cursos en diverses disciplines que combinen la docència i la pràctica experimental i lúdica. Concretament, els i les joves que hi participin podran escollir entre els vuit àmbits acadèmics d'aquesta universitat, així com, cursos sobre compromís social i competències personals.

Les formacions relacionades amb les enginyeries són les següents:

Apoderant les noies en tecnologia

El curs 'Girls in Data Science' té com a objectiu fer una introducció a la ciència de dades i a les seves aplicacions, fent servir una sèrie de tallers de diferents temàtiques, centrats en l’anàlisi de dades, com ara la cerca d’informació a la web i a les xarxes socials, la biomedicina i la música. Es complementa amb una visita a una empresa on les estudiants coneixeran de primera mà les experiències d’enginyeres que treballen en l’àmbit de la ciència de dades.

Es realitzarà de l'1 al 5 de juliol, de 9.30 a 14.00 hores, al Campus Poblenou de la UPF (C/ Roc Boronat, 138. Barcelona). Té un cost de 110 euros.

S'adreça a estudiants de tercer i quart d'ESO, de primer de batxillerat o bé de cicle formatiu de grau mitjà. Està dirigit a noies (amb cinc places per a nois) i s’emmarca dins del nou grau en Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades i de les activitats de gènere i tecnologia del DTIC.