L’objectiu serà conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació per tal de tractar de forma més eficient els reptes socials actuals. No hi faltis!

Imatge de mans
Imatge de mans. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El pròxim dimarts 12 de desembre, el Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, organitzarà la trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a la ciutat de Lleida. La jornada, que començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 16.30 hores, es farà al Parc Agrobiotech de Lleida. L’objectiu de la trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ serà aprofundir i conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació amb la voluntat de tractar de forma més eficient els reptes socials actuals. La Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya vol apropar la innovació social digital a la ciutadania perquè aquesta pugui comptar amb eines efectives per a desenvolupar-se en els nous entorns digitals, promoure la participació ciutadana, fomentar el desenvolupament local i la col·laboració entre ens públics i privats.

La trobada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ s’iniciarà amb una benvinguda institucional a càrrec de la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo. Tot seguit, es presentaran diversos projectes d’èxit vinculats a la innovació social digital. A continuació, s’oferirà un espai de creació de sinergies. Seguidament, s’assistirà a la presentació del projecte ‘Eix Comercial AR’ de l’Àrea Ponent 5G, que està conformada per la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida. El projecte té com a objectiu demostrar com les tecnologies 5G i la realitat augmentada poden dinamitzar el sector comercial oferint noves experiències de compra i descobrint el patrimoni cultural de la ciutat d’una manera interactiva i gamificada. A la tarda, es presentaran algunes activitats del Parc Agrobiotech de Lleida que apliquen la innovació digital amb impacte social i es donarà a conèixer la iniciativa VNGInnova com a inspiració per a treballar la cocreació del Col·laboratori Catalunya Ponent.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.