Els dilluns, a les 18 hores, a RàdioSeu, s’expliquen amb paraules planeres, senzilles i clares conceptes tecnològics com, per exemple, streaming, arrova o geolocalització. Imprescindible!

Imatge de RàdioSeu
Imatge de RàdioSeu. 2023. Tipus de lletra: RàdioSeu. Llicència: Tots els drets reservats.

El Punt Òmnia de La Seu d’Urgell i la ràdio local de La Seu d’Urgell, RàdioSeu, impulsen el pòdcast ‘@TIC’. En concret, els dilluns, a les 18 hores, s’expliquen amb paraules planeres, senzilles i clares conceptes tecnològics. La col·laboració va sorgir l’any 2022 quan la directora de RàdioSeu, Marta Pujantell, va animar la dinamitzadora del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell, Ester Collado, a endinsar-se dins del món de la ràdio. «Amb RàdioSeu, tenim molta relació. Trimestralment, al Punt Òmnia, oferim formacions i elles sempre ens ajuden amb la difusió», explica Collado. En aquest sentit, la iniciativa va iniciar el passat setembre la seva segona temporada en antena i consisteix en la gravació de píndoles d’aprenentatge de dos minuts o tres minuts. «Intento donar una definició el més aterrada possible de conceptes claus de l’àmbit tecnològic perquè tothom pugui entendre-la. Darrerament, hem parlat sobre l'streaming, l'arrova o la geolocalització», afirma Collado.

Tot i que les píndoles s’emeten en directe els dilluns, a les 18 hores, a RàdioSeu, posteriorment, es poden recuperar al web de la ràdio local. També, es poden recuperar al web del Punt Òmnia de La Seu d’Urgell i a les seves xarxes. «Quan m’ho van proposar, vaig pensar que no m’escoltaria ningú, però molta gent ho fa. Potser no en directe, però sí que ho recuperen a través del web o de les xarxes. És una col·laboració bonica. Penso que treballar en xarxa és important i les píndoles, tot i ser una cosa petita, són una manera d’estar en xarxa. També, són una acció cap a la comunitat, un petit granet de sorra més», puntualitza Collado.