El divendres 9 de febrer, de 10 a 14 hores, el Punt TIC impulsarà la presentació del ‘Necesser TIC’, que donarà el tret de sortida a la programació especial del Març Lila. Participa-hi!

Imatge del Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara
Imatge del Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara. 2024. Tipus de lletra: Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara. Llicència: Tots els drets reservats.

En el marc del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, que es commemora l’11 de febrer, i del Dia de les Dones, que es commemora el 8 de març, el Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara i l’Ajuntament de Santa Bàrbara, amb el suport de la Xarxa Punt TIC i de l’i2CAT, presentarà el ‘Necesser TIC’ el divendres 9 de febrer. L’esdeveniment començarà a les 10 hores amb la recepció i l’acreditació de les persones assistents. Tot seguit, a les 10.30 hores, s’iniciarà l’acte amb els parlaments de Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Antonio Ollés, alcalde de Santa Bàrbara, i Ana Maria Panisello, regidora de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Santa Bàrbara. A continuació, a les 11 hores, es presentarà el ‘Necesser TIC’ a càrrec de Mercè Fort, dinamitzadora del Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara. «El ‘Necesser TIC’ inclou un protector de càmeres, un adaptador de memòries, un USB, un adaptador de ports de telèfon mòbil, un petit joc de tornavisos i algunes sorpreses més. En resum, inclou diversos elements tecnològics que necessita una persona dinamitzadora TIC», explica Fort. «El ‘Necesser TIC’ vol trencar esquemes i prejudicis i lluitar contra frases com, per exemple, ‘I tu, ja saps fer servir tot això?’», afegeix Fort. Seguidament, a les 11.15 hores, s’escoltarà l’experiència d’Elisabet Bonfill, oceanògrafa i fundadora de l’empresa Plàncton.

Tot seguit, hi haurà una pausa-cafè amb un espai de creació de sinergies i de compartició de coneixements. A continuació, a les 12.15 hores, s’organitzaran cinc taules de debat participatives que comptaran amb la dinamització d’una dona referent que parlarà des de la seva experiència d’una temàtica concreta: el món rural, l’emprenedoria, la privacitat digital, les violències masclistes i els estereotips de gènere a les noves tecnologies. Finalment, a les 13.15 hores, Ricard Faura, cap del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya, tancarà l’esdeveniment. Com a cirereta final, es podran visitar les instal·lacions de Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara i conèixer de primera mà els projectes i les activitats que es desenvolupen.

En essència, la presentació del ‘Necesser TIC’ donarà el tret de sortida a la programació especial del Març Lila, que anualment impulsa el municipi de Santa Bàrbara per a reivindicar el paper de la dona i la perspectiva de gènere. «Cada any, organitzem el Març Lila. L’any passat, per primer cop, vam voler relacionar dona i noves tecnologies i vam crear xiulets amb impressores 3D. Enguany, hem volgut tornar a repetir la sinergia», afirma Fort. «Aquest cop, però, som molt més ambicioses i volem que la nostra idea, el 'Necesser TIC', es repliqui per tot el territori, que el màxim nombre d’agents, administracions, associacions i entitats, escoltin el projecte i el portin amb empenta i amb determinació als seus pobles i a les seves ciutats», conclou Fort.

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.