Cartell de l'Escuela Cívica
Cartell de l'Escuela Cívica. Autor: Escuela Cívica. 2017. Llicència: Tots els drets reservats.

Escuela Cívica és un consorci de diverses organitzacions que treballen per donar suport a la ciutadania "a descobrir, fer ús i desenvolupar tecnologia per al bé comú". Concretament, parlen de "tecnologies cíviques" (civic tech, en anglès), que defineixen com "L'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per capacitar el compromís i la participació ciutadana, amb el propòsit de millorar sistemes polítics".

Durant aquest mes de juliol han posat en marxa la seva primera iniciativa, un projecte pilot de sessions participatives repartides al llarg del mes. Concretament, seran nou sessions gratuïtes de tres horas cadascuna, que tindran lloc a diferents equipaments de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat. El 28 de juliol hi haurà una festa ciutadana per presentar els resultats d'aquesta primera experiència. 

Conviden els i les participants a repensar el que significa ser ciutadà o ciutadana en una societat immersa en la tecnologia, tot donant una visió transversal i crítica de la civic tech.

Des del consorci que l'impulsa, expliquen que aquest pilot "és producte de la intel·ligència col·lectiva". Els seus formats educatius s'han generat de la diversitat d'experiències i visions de les persones que formen part del consorci, però volen anar més enllà i amb les idees aportades per les persones participants "donar-li una forma més permanent al projecte".