Imatge per il·lustrar la notícia
Imatge per il·lustrar la notícia. Autor: UPC. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat 13 de juny, l’Auditori del Vèrtex, al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) va rebre a Elisabeth Rasekoala (Nigèria, 1960) amb la conferència 'Women in STEM'.

Rasekoala és enginyera química amb més de 20 anys d'experiència i presidenta d'African Gong, la xarxa panafricana per a la divulgació de la ciència i la tecnologia i la comunicació científica, que té com a principal objectiu la divulgació i l’alfabetització científica del continent africà per a la millora de les persones i les comunitats. Al llarg dels darrers 15 anys, ha assessorat governs, institucions i organitzacions internacionals multilaterals, i ha iniciat i liderat diverses iniciatives per la defensa de la igualtat de gènere a l’Àfrica. És membre fundadora de SET4Women, el grup de referència del govern sud-africà sobre gènere, ciència i tecnologia, i va fundar i dirigir la Xarxa Africana-del Carib per a Ciència i Tecnologia (ACNST), des d’on va treballar per avançar en el desenvolupament humà, la igualtat de gènere i la inclusió social a l'empresa científica.

Recentment, ha estat guardonada amb el Premi Nat a la divulgació de la ciència, que atorga la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquí podeu trobar el video de la conferència.