Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Les dades obertes ajuden el petit comerç

Publicat el 06/04/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Projecte 'Dades x Comerç' de Iniciativa Open Data
Projecte 'Dades x Comerç' de Iniciativa Open Data, per Iniciativa Barcelona Open Data. 2020. Llicència: Tots els drets reservats

L'Associació Iniciativa Barcelona Open Data ha implementat el projecte pilot 'Dades x Comerç per ajudar el petit comerç a fer servir les dades obertes per prendre decisions que millorin el seu negoci o conèixer millor el comportament de la clientela. 

Aquesta versió Beta ha ajudat a desenvolupar un web i una aplicació per fer visualitzacions interactives de dades obertes, de fàcil interpretació i que permetin als comerços analitzar la situació o l’impacte que poden tenir diferents accions i reduir la bretxa digital en el sector. El projecte compta amb el suport de l’Eix Sant Andreu, l’Associació de Comerciants Mirall de Pedralbes i l’Associació de Comerciants La Marina.

S'ha implementat en aquestes tres zones comercials amb l’objectiu d’ampliar-les a altres zones. Les dades s’han extret de conjunts de dades obertes publicades per institucions en els seus respectius portals de dades obertes o “open data”. 

És un dels projectes guanyadors de la convocatòria d’ajuts a la innovació urbana “La ciutat proactiva”, llançada per l’Ajuntament de Barcelona i impulsada per la fundació municipal BIT Habitat.