Imatge dels Premis DonaTIC
Imatge dels Premis DonaTIC. Autor: Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública. 2020. Llicència: Tots els drets reservats.

Els Premis DonaTIC busquen donar visibilitat a dones de l'àmbit tecnològic i animar les nenes i dones joves a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. La gala de lliurament de premis de l'edició 2020 es celebrarà el 13 d'octubre a les 18.30h, dia de l'Ada Lovelace, i comptaran amb la col·laboració de Tertúlia Digital i l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Podreu seguir l'esdeveniment en directe a través del canal de YouTube del Departament de Polítiques Digitals, en aquest enllaç. També, a través de Fibracat TV.

Un total de 85 candidatures optaran a aquesta sisena edició organitzada pel Departament de Polítiques Digitals, uns guardons que s’han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic.

Aquestes candidatures s’han distribuït de la següent manera:

  • Emprenedora (fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC): 18 candidatures
  • Empresària (ha d'haver consolidat una empresa que es dedica a l'àmbit de les TIC): 3 candidatures
  • Professional (ha de treballar per a una empresa o organització o ser “freelance” dedicada a l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 8 candidatures Acadèmica/Investigadora (s’ha de dedicar a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i ha d’estar en possessió d’una titulació universitària TIC): 11 candidatures
  • Divulgadora (ha de treballar en l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC): 10 candidatures
  • Revelació (ha d’haver tingut un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta): 9 candidatures
  • Estudiant TIC: Universitària: 10 candidatures
  • Estudiant de cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC: 5 candidatures
  • Iniciatives referents (que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC):
  • Empresarial: 3 candidatures Entitat, centre formatiu o institució: 8 candidatures

Un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi, tant del món acadèmic, com empresarial, institucional i associatiu, triarà les guanyadores.