Imatge representativa del Moviment F5
El Moviment F5 vol promoure l’autodefensa feminista digital. Autor: Moviment F5. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Han creat una foguera simbòlica a través del web Stop violències masclistes online, en què tothom qui ho vulgui pot compartir missatges de violència digital que hagi rebut per “cremar-los”. El Moviment F5 és una campanya contra aquest tipus d’agressions en l’àmbit digital, que, segons una enquesta realitzada per Donestech, a Catalunya el 98% de les dones han patit algun tipus de violència digitals: insults, vigilància dels moviments, contacte insistent personal i a l’entorn, difamacions, amenaces, i el 70% ha estat de forma reiterada. Aquestes violències es caracteritzen per ser sovint invisibles i per presentar-se de formes diverses: insults, calúmnies, manipulació de dades, amenaces o xantatge, entre d’altres.

Vol posar en marxa diverses accions per prevenir els atacs masclistes a les xarxes socials, així com respostes per gestionar-los. Per exemple, defensa el paper de l’autodefensa feminista digital, amb l'objectiu de donar eines de seguretat individuals i generar consciència col·lectiva i exigeix una millora en el marc jurídic i l’accés a drets i polítiques públiques que aturin aquestes violències.