Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Nou model de tramitació digital més fàcil

Publicat el 19/07/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Nou model de tramitació digital
Nou model de tramitació digital, per Pexels. 2018. Llicència: BY-SA

La Generalitat de Catalunya posa en marxa un nou model de tramitació digital pensat per superar les dificultats d’ús dels actuals formularis telemàtics. Ja està operatiu per a tràmits com la recent convocatòria de beques universitàries, i s’anirà estenent progressivament al conjunt de tràmits de la Generalitat.

El model està impulsat per la DG d’Administració Digital de la Secretaria d’Administració i Funció Pública. Com a primer pas d’una tramitació, la persona s’ha d’identificar digitalment, i pot fer-ho fàcilment mitjançant un idCAT mòbil, que la gran majoria de la població catalana podia ja obtenir des de casa indicant dades del seu document d’identitat i la seva targeta sanitària.

A més,les persones que no ho poguessin fer per motius diversos com ara la nacionalitat, s’ha activat un sistema alternatiu d’alta per videoidentificació, en el qual la persona ha de mostrar-se amb un document d’identitat a la càmera del seu mòbil. D’altra banda, la Generalitat està treballant perquè els formularis tant d’àmbit ciutadà com professional puguin venir emplenats prèviament. La primera experiència en aquest sentit ha estat la convocatòria de beques universitàries oberta el passat 7 de juliol, en la qual l’estudiant que hagi sol·licitat beca en anys anteriors ja no haurà d’aportar novament les dades d’adreces o dels familiars que hi conviuen, sinó que pràcticament només ha de revisar i confirmar les dades d’anys anteriors.

També, amb l'objectiu d'estalviar temps als ciutadans de preocupar-se de les dates de les convocatòries, a través de l’Àrea privada ciutadana, els ciutadans poden fer el seguiment de les seves gestions administratives amb la Generalitat.