Webinar Pandèmia, dades i igualtat de gènere
Webinar Pandèmia, dades i igualtat de gènere. Autor: Pexels.

Les pandèmies provoquen baixades econòmiques que agreugen les desigualtats de gènere existents. A més, les dones representen la majoria de la plantilla sanitària i social en les primeres línies.

Com han d’afrontar els governs i els responsables polítics les vulnerabilitats que tenen les dones a la llar, a les primeres línies i als llocs de treball? Per tractar aquests temes, Datanatives ha reunit expertes en salut digitalemprenedoriaciències de dades i epidèmies per compartir les últimes investigacions sobre les dades relacionades amb l'impacte de COVID-19 en la igualtat de gènere.

A l'esdeveniment van participar les expertes:

Taryn Andersen, presidenta i cofundadora de Impulse4women, una associació sense fins de lucre que construeix una xarxa activa per a connectar a dones emprenedores i projectes d'impacte social amb inversors), Agnieszka Michalik, arquitecta de solucions en HERE Technologies, investigadora d'igualtat de gènere; Ariadna Cuffi, llicenciada en Ciències de Dades en AllWomen-tech, una escola de Ciència de Dades, Disseny d'Experiència d'Usuari i Gestió de Productes creat per a dones, per dones; Giovanna Jaramillo, epidemiòloga sènior de l'Organització Mundial de la Salut i Moojan Asghari, Tech Entrepreneur, Cofundadora de Women in AI, un do-tank sense fins de lucre que treballa per a una IA inclusiva de gènere que beneficiï a la societat global.

Durant aproximadament una hora, les ponents van explicar diferents realitats basades en dades sobre com dones i homes estan enfrontant la pandèmia, així com les mesures que poden ser emprades pels governs en la formulació de polítiques públiques.

Podeu accedir aquí al vídeo en anglès.