El pròxim dimarts 10 d’octubre, se celebra el Dia d’Ada Lovelace. Des de la Xarxa Punt TIC, es vol apropar la seva figura i donar a conèixer la seva fantàstica trajectòria professional. Endinsa’t!

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2018. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Anualment, el segon dimarts del mes d’octubre se celebra el Dia d’Ada Lovelace, amb la voluntat de reivindicar la figura de la primera dona programadora. Enguany, la cita serà el pròxim dimarts 10 d’octubre. En aquest marc, des de la Xarxa Punt TIC, es vol apropar la seva figura i donar a conèixer la seva fantàstica trajectòria professional en el món de la tecnologia, de la ciència i de les matemàtiques. També, amb motiu de l'efemèride, es busca promoure les vocacions tecnològiques entre les nenes i les joves, així com reivindicar dones referents.

Així doncs, Ada Lovelace va ser una matemàtica i una escriptora britànica reconeguda com la primera dona programadora d’ordinadors. Ada Lovelace, que va néixer el 10 de desembre de 1815 i va morir el 27 de novembre de 1852, va portar a terme un minuciós treball d’investigació sobre una calculadora mecànica ideada pel matemàtic i enginyer Charles Babbage. Amb aquesta eina, Ada Lovelace va desenvolupar un programa per ordinador mitjançant un algoritme codificat per a ser processat per una màquina. Aquest programa va permetre calcular una seqüència de nombres racionals desenvolupats pel matemàtic Jacob Bernoulli i, en conseqüència, va establir les bases de la programació i de la informàtica moderna.