Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Sant Feliu inaugura el Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics

Publicat el 12/07/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Acte d'inauguració del Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics de Sant Feliu
Acte d'inauguració del Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics de Sant Feliu, per Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat. 2021. Llicència: Tots els drets reservats

El Centre d'Alt Rendiment (C.A.R) en esports electrònics HERON Sant Feliu és una iniciativa pionera en tractar-se d’uns dels primers CAR’s d’eSports públicoprivat d’Europa. Donarà resposta a una part de la població de Sant Feliu amb interès per aquest sector tot treballant el fenomen d'una manera social, local i inclusiva.

Aquest centre d'alt rendiment en esports electrònics està ubicat al CO-Innova LAB Sant Feliu i neix amb l'objectiu d'esdevenir un espai on poder investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida dels esportistes tecnològics amb la intenció de millorar les seves capacitats físiques i cognitives i amb atenció també als aspectes psicològics.

El C.A.R. HERON Sant Feliu es va inaugurar el passat 1 de juliol i serà un concentrador de formació i aprenentatge que oferirà les persones jugadores i als clubs tota la infraestructura que demana la seva preparació per a les competicions i tornejos. Això inclou no només l'equipament i els espais de treball, sinó també el suport de professionals de diferents àrees. El tret diferencial que fa únic i especial aquest projecte, és que posa tots els seus recursos al servei d'iniciatives i projectes de caràcter social i ciutadà. 

Iniciatives que es duran a terme

A l'acte d'inauguració van participar una trentena de convidats i va comptar amb la presència de la Lidia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; en Aitor Riverael regidor d'Innovació i Tecnologies; l'Albert Carpi, director del projecte HERON Sant Feliu i en Jan Bermudez. Es van presentar algunes iniciatives que es duran a terme a l'espai sota els principis de co-creació i col·laboració amb agents i entitats locals i estatals:

eSports Talks, una serialització de xerrades amb actors clau, que en la seva primera temporada explorarà els següents camps:

  • eSports Talks CARE: Amb activitats relacionades amb salut, benestar i prevenció de riscos.
  • eSports Talks CLUBS: Dinàmiques on es donaran a conèixer als integrants i els projectes esportius de clubs amateurs.
  • eSports Talks JOBS: Xerrades on es parlarà de l'ecosistema laboral, professional i d'emprenedoria associat als esports electrònics.
  • eSports Talks VALORS: Activitats relacionades amb la vessant educativa, de divulgació i conscienciació sobre temes d'interès social.

Tallers per a millorar la capacitació de soft skills: L'objectiu dels tallers és poder desenvolupar i acreditar, una sèrie de competències, que cada vegada són més demandades en el mercat laboral.

  • Taller d'empatia: desenvolupament de la capacitat d'empatitzar i conèixer les necessitats dels altres.
  • Taller de creativitat: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat creativa i la innovació.
  • Taller de treball en equip: desenvolupar habilitats per a millorar la capacitat del treball i gestió de grups Taller de comunicació: desenvolupar habilitats relacionades amb la comunicació personal.

També hi tindran cabuda des d'actuacions centrades a la inclusió digital, de foment de l'ús de la llengua catalana en els esports electrònics, de lluita activa contra les actituds d'assetjament i menyspreu de les dones en el món dels videojocs i les competicions d'eSports així com l'escletxa de gènere en el món de l'esport digital però també de divulgació de com identificar els videojocs més adequats per als infants i de sensibilització sobre l'addicció als videojocs en els menors. Així mateix també s'investigaran i testejaran els eSports com una eina útil per a la implantació de projectes socials digitals innovadors entre la població més jove i la seva aplicació, pràctica i amena, per tal de treballar pilars com l'educació en valors però també el treball en equip i d'altres soft skills.

A l'acte també van participar alguns dels actors que formaran part d'aquest espai com la Júlia Nuñez, presidenta del Club d'eSports local SFLightens, en Jon Llaguno, director de Ween Games i presentador del programa eSports Business Live; la Jenifer Gaston, doctorada en llengües i cultures romàniques i actualment professora de francès i especialista en formacions sobre feminisme, ens va aportar dades en una ponència sobre el ciberassetjament i el paper de la dona en els eSports; en David Espert, santfeliuenc i cofundador de MTK Space, un espai de treball audiovisual i cultural cooperatiu referent a la comarca.