Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Teletreball: una realitat en transformació

Publicat el 25/06/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici

El paradigma del treball ha canviat radicalment arran la pandèmia de la covid-19. Parlem amb Gernica Facundo de la cooperativa Labcoop i amb Núria Lloret, dinamitzadora del Punt TIC de Can Muntanyola, que ens expliquen com ha modificat les nostres vides el teletreball.

En un primer moment d'aquesta important crisi sanitària provocada per la covid-19, el teletreball irrompia en les nostres vides de manera forçosa amb l'objectiu de mitigar el risc i ajudar les persones treballadores a continuar amb la seva activitat en aquest escenari. Amb l'avanç d'aquesta situació, que marcarà un abans i un després en les nostres vides, tot sembla indicar que el teletreball ha vingut per a quedar-se. Així ho explica Gernica Facundo, de la cooperativa LabcoopL'ocupació de l'espai, les relacions personals o el desenvolupament de les nostres feines necessiten una adaptació per a convertir-se en la solució a la demanda d'una major flexibilitat i sostenibilitat en la relació emprat-lloc de treball. 

"Moltes persones emprenedores que venien al nostre Punt TIC van veure com d'un dia cap a un altre tancàven els seus negocis però van veure l'oportunitat de traslladar la seva activitat al món virtual", explica Núria Lloret, dinamitzadora del Punt TIC del Can Muntanyola. Lloret explica com des del seu punt TIC han vist com el teletreball ha estat una oportunitat per a tornar a parlar d'enfocaments com el concepte de privacitat o ciberseguretat i un retorn a utilitzar eines de programari lliure.