L’objectiu ha estat conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació per tal de tractar de forma més eficient els reptes socials actuals. Molt interessant!

Imatge del Col·laboratori Catalunya
Imatge del Col·laboratori Catalunya. 2023. Tipus de lletra: Col·laboratori Catalunya. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dijous 19 d’octubre, el Col·laboratori Catalunya, impulsat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, va organitzar la jornada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’ a la localitat de Vic. L’objectiu va ser aprofundir i conèixer eines, projectes i metodologies que situen la ciutadania al centre de la innovació amb la voluntat de tractar de forma més eficient els reptes socials actuals. La jornada va començar amb una benvinguda institucional a càrrec de la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo. Tot seguit, es van presentar projectes d’èxit vinculats a la innovació social digital, es va generar un espai de creació de sinergies, es van dinamitzar dues formacions sobre tecnologies digitals avançades i sobre innovació social digital i es va tancar amb la visita de dos equipaments: el MediaLab de la Biblioteca Pilarín Bayés, que acull el projecte d’especialització i de competitivitat territorial Osona Lab City, i el Centre d’Arts Contemporànies, amb l’exposició ‘Intel·ligència artificial: això no és art’.

Així doncs, una setantena de persones van assistir a la jornada ‘Temps de Col·laboratoris: impulsant la innovació social digital en l’àmbit local’, que es va convertir en un espai de connexió entre els diferents agents del territori per tal d’afavorir el treball col·laboratiu en el desplegament de projectes digitals i socialment inclusius. «Us encoratjo a generar confluències entre la ciutadania, les administracions públiques, els centres de recerca i les empreses», va afirmar Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. «Necessitem digitalitzar la societat actual i crear una més digitalitzada», va dir Artur Serra de la Fundació i2CAT.