Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

WIA-E Barcelona dona visibilitat a les dones al sector espacial

Publicat el 31/05/2021
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
WIA-E Barcelona
WIA-E Barcelona, per WIA-E Barcelona. 2021. Llicència: Tots els drets reservats

Donar visibilitat a les dones que treballen en el sector aeroespacial per a inspirar a les nenes i joves és el que proposa Women in Aerospace Europe (WIA), una iniciativa que compta amb grups a Barcelona, Madrid o Roma i que vol atreure a les noves generacions a les carreres científiques. 

Les dones al sector aeroespacial suposen avui dia un 24% del total d'ocupacions, amb igual qualificació a la dels homes, la qual cosa suposa una mica més de 1.000 dones. Aquesta xifra és una mica superior a la mitjana europea, que és del 21,9% segons Eurospace 2019. Des de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya s'està treballant en un Pla DonaTIC en aquest àmbit.

Women in Aerospace Europe (WIA) compta amb 16 grups locals en diferents ciutats europees. A Barcelona es va crear al 2019. Un dels seus eixos d'actuació és el treball amb col·legis, instituts i universitats per a fomentar l'interès per les carreres tècniques i de ciència, i les sortides professionals relacionats amb l'espai. "L’espai et fa somiar i nosaltres somiem amb una societat moderna, amb igualtat de gènere i inclusió”, expliquen des del grup.

Coneix WIA-E Barcelona

El dijous 17 de juny a les 16 hores es durà a terme la festa final de curs del grup local de Barcelona sota el títol "Enlaira't amb WIA-E Barcelona". Si voleu conèixer què és i perquè col·laborar amb WIA-E Barcelona, quins són els seus valors i perquè és interessant participar voluntàriament en aquesta organització, podeu inscriure-us a través d'aquest enllaç. Les persones inscrites rebran un enllaç a Zoom.

Programa

16:00 Presentació WIA-E: Objectius, valors, curs 2020-2021 16:15 Kahoot
16:20 Presentació curs 2021-2022 16:30 Ponències:
16:30 WIA – E (Diana Pueyo)
16:35 IEEC (Ignasi Ribas)
16:40 KIM (Mercè Cuixart)
16:45 PlaDonaTIC – Generalitat
16:50 Cloenda 

Etiquetes: