Baròmetre de la innovació 2015
Baròmetre de la innovació 2015. 2016. Tipus de lletra: ACCIÖ. Llicència: Tots els drets reservats.

El Baròmetre de la Innovació a Catalunya és un exercici pioner en l’àmbit internacional quant a l’avaluació de la innovació de les empreses. D’una banda, analitza l’estat de la innovació a Catalunya tenint en compte els nous enfocaments cap a un major pes dels actius intangibles. De l’altra, ofereix informació directa sobre el procés d’innovació de les empreses catalanes, de manera que es redueix el decalatge existent de prop de dos anys en les diferents enquestes i anàlisis sobre innovació oficials.

Aquestes són les principals conclusions de l'informe 2015:

  • Més de la meitat de les empreses catalanes innoven i els actius intangibles cada cop guanyen més pes.
  • Gairebé el 40% de les empreses catalanes innovadores preveu crear nous llocs de treball durant el 2016 i un 85,7% preveu augmentar la facturació.
  •  Un 57,2% de les empreses catalanes innovadores són exportadores, un percentatge que creix en el cas del sector industrial 89,9%.
  • El 24,3% de les empreses innovadores ha manifestat utilitzar noves eines d'anàlisi avançada basades en tecnologia Big Data, percentatge superior a l'any anterior (16,6%).
  • El 56% de les empreses catalanes innovadores declaren que el 2016 destinaran més recursos a la innovació que l'any passat

Aquí teniu el document sencer: