La iniciativa, que neix d’un procés participatiu, vol destacar el paper de quinze dones importants i rellevants al llarg de la història i reconèixer les seves contribucions. Vols saber-ne més?

Imatge de dona
Imatge de dona. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Canòdrom. L’Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica., que es troba al Carrer de Concepción Arenal, número 165, de la ciutat de Barcelona, ha presentat recentment el fanzine ‘Dones que transformen’. La iniciativa, que neix d’un procés participatiu, vol destacar el paper de quinze dones importants i rellevants al llarg de la història i reconèixer les seves contribucions, els seus descobriments i les seves aportacions al món.

En concret, el projecte parla d’Ada Lovelace, Ángela Ruiz Robles, Bell Hooks, Donna Haraway, Hedy Lamarr, Hipàtia d’Alexandria, Idelisa Bonnelly, Isabel Vilà i Pujol, Kamal Ranadive, Malala Yousafzai, Margarita Salas, María Teresa Ruiz, Top Secret Rosies, Ursula K. Le Guin i Wangari Muta Maathai. Així mateix, amb la voluntat de posar de manifest l’impacte en la societat i en la defensa dels drets humans, l’equipament municipal ha reanomenat les seves sales amb una mirada feminista i ha posat el nom de les quinze dones als seus espais.