El dijous 21 de març, de 12.30 a 14 hores, es dinamitzarà una nova trobada virtual sobre la reutilització de tecnologies per a la comunitat de la Xarxa Punt TIC. Participa-hi!

Imatge de telèfon mòbil
Imatge de telèfon mòbil. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Aquest mes de març, la nova trobada virtual de la Xarxa Punt TIC se centrarà en el reciclatge i en la reutilització de tecnologies. La nova sessió en línia es farà el dijous 21 de març, de 12.30 a 14 hores, i estarà dirigida a la comunitat de la Xarxa Punt TIC, persones dinamitzadores i entitats gestores. Inicialment, la Marisa Gliosca de l’Associació Social Andròmines parlarà de diverses accions que s’estan portant a terme de la mà de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya per a treballar temes de reciclatge i de reutilització. En concret, Gliosca posarà el focus en la campanya informativa i de sensibilització que s’impulsarà per a promoure la donació de dispositius mòbils a través de la dinamització de petits contenidors. En aquests recipients, la ciutadania podrà abocar els seus telèfons mòbils, després d’esborrar-ne amb seguretat les dades, i contribuir a donar una segona vida a aquests dispositius i minimitzar els impactes mediambientals.

Tot seguit, la Mònica Acebo de la Direcció General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya presentarà la creació d’una exposició itinerant per a sensibilitzar al voltant del reciclatge i de la reutilització, que s’instal·larà inicialment al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya i que després viatjarà per diferents punts del territori. Les persones membres de la Xarxa Punt TIC podran sol·licitar l’acollida de l’exposició itinerant a les seves instal·lacions, així com l’acollida dels petits contenidors per a la donació de dispositius mòbils.

A continuació, s’anunciarà una proposta de prova pilot per a la cessió de dispositius mòbils recondicionats per a la formació de persones grans en el marc del Pla de Xoc contra la Bretxa Digital de la Generalitat de Catalunya. Finalment, s’obrirà un espai de debat, on les persones assistents podran plantejar reflexions i preguntes. 

Les persones interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.