El pròxim dijous 25 d’abril, es commemorarà l’efemèride, que buscarà encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies del territori i donar visibilitat a noves dones referents del sector.

Imatge de noies
Imatge de noies. 2018. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El quart dijous d’abril, se celebra anualment el Dia Internacional de les Noies en les TIC. Aquest 2024, l’efemèride es commemorarà el pròxim dijous 25 d’abril. La jornada buscarà encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies del territori, erradicar la bretxa de gènere i donar visibilitat a noves dones referents. En concret, el 21 d’abril de 2011 va ser la primera vegada que es va celebrar el Dia Internacional de les Noies en les TIC per iniciativa de la Unió Internacional de Telecomunicacions, un organisme especialitzat de les Nacions Unides. Des de llavors, organismes, entitats i col·lectius organitzen múltiples propostes, activitats i tallers.

Des de la Xarxa Punt TIC, estem treballant en una nova campanya de sensibilització, que comptarà amb la participació d’algunes de les dones premiades durant la darrera edició dels Premis DonaTIC. Durant les properes setmanes, podreu conèixer més sobre les seves trajectòries, les seves metes i les seves referents.